- På tur i Lowballstallet del 3 -

Välkommen tillbaka till denna serie! Idag når vi boxarna på högersidan direkt när man kommer in, Stolängan.
 
 
Här står det glupska stoet Candymystery aka Mystique. Hon är en 21 år gammal kruttant som  ÄLSKAR mat. Hon är född i December 1996 och ska snart fylla 22. Mystique är inte renrasig eller utbildad utan var helt enkelt ett misstag. Hon är efter "valacken" Brunte och stoet Toscananas Classy Mystery xx. 
 
Okej, låt mig berätta Mistyques historia. Det var i början på året 1996 som det ökända engelskafullblodet Toscanas Classy Mystery xx, i folkmun kallad Toscana, skulle anlända till Jorvik för att få para sig med hingsten Devils Eye xx som fanns i New Hillcrest.
 
De som skulle förflytta skimmelhingsten från boxen till anordingen uppe i byn (alla skulle ju få se detta ögonblick) var aningens slarviga och hämtade den övervuxna Chincontegueblandingen Brunte som gick i boxen bredvid i stället. 
 
Brunte togs upp till fållan där Toscana väntade och blev ju väldigt glad. Hästarna utförde akten och 11 månader senare på julafton kom ett litet skäckigt och ruffsigt sto ut. Ägarna av Toscana blev väldigt arga och skickade direkt tillbaka Mystique till Jorvik. Här hamnade hon hos en hästhandlare och blev köpt av mig. 
 
Det är en riktigt historia denna lilla häst har. Idag är hon en pensionerad gumma som ibland får ut och sträcka på benen. Hon har väldigt lätt att få fång om hon äter för mycket så det är därför hon inte har något hönät. Jag matar henne förhand varenda dag. 
 
Mystique är lugn men ändå busig och briljerade på terrängbanorna som ung.